divendres, 31 de juliol del 2009

ESCOLA VALENCIANA DENÚNCIA QUE LA NOVA LLEI DE LA FUNCIÓ PÚBLICA IMPEDIRÀ L'ÚS NORMAL DEL VALENCIÀ AMB L'ADMINISTRACIÓ



Signants de la modificació de la llei havien signat prèviament el document Compromís pel Valencià on es comprometien a demanar el requisit lingüístic. "Quan se signa un document s'han de complir després el compromisos derivats, fer altra cosa és perdre credibilitat en el futur"


Escola Valenciana ha emés hui un comunicat on ha criticat el recent pacte per la modificació de la Llei d'Accés a la Funció Pública Valenciana per "no garantir el coneixement del valencià als funcionaris de l'administració i per tant evitar que els ciutadans puguen adreçar-se amb l'administració en la nostra llengua". La reforma de la Llei s'ha tancat sense incloure el requisit lingüístic de valencià per accedir a l'administració.

L'entitat cívica s'ha lamentat que un cop més i després de 25 anys de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià el govern valencià i els sindicats que han suscrit l'acord mantinguen el valencià com un mèrit i no com una necessitat. "Nosaltres volem un funcionaris ben formats, que atenguen al públic adequadament també a nivell lingüístic", ha afirmat Àngel Martí, gerent de l'entitat, Escola Valenciana ha anunciat que reforçarà el seu servei jurídic per fer front a lers vulneracions del drets que ocasione l'aprovament d'aquesta llei, i alhora canalitzarà aquests incompliments als sindicats que si han acceptat la proposta. Des de l'entitat es recorda que s'han proposat fòrmules graduals per demostrar coneixements de la llengua, però que "no hi ha hagut interès en avançar en el concepte de l'estat plural on poden conviure diferents llengües sense imposar-se cap d'elles a la resta".

Escola Valenciana dóna suport a la postura de la Intersindical Valenciana que s'ha manitngut fidel als principis que actuen en favor de la Llei d'Ús i Ensenyament en Valencià. A més, l'entitat cívica ha recordat que el cas és encara més greu donat que la nova llei entra en contradicció amb el document Compromís pel Valencià (2003) en el qual els signants es comprometien, entre altres punts, a aplicar el requisit lingüístics. El Compromís va estar signat per tots els sindicats majoritaris i per els partit polítics de progrés. "Quan se signa un document s'han de complir després el compromisos derivats, fer altra cosa és perdre credibilitat en el futur". Els signants del document Compromís pel Valencià van ser: Mesa per l’ensenyament en Valencià, Escola Valenciana, Institut Interuniversitari de Filologia, Confederació d’associacions de pares i mares Gonçal Anaya, Intersindical Valenciana, Comissions Obreres del País Valencià, Uniò General de Treballadors del País Valencià, Bloc Nacionalista Valencià, Partit Socialista del País Valencià, Esquerra Verda, Esquerra Unida País Valencià, Esquerra Republicana del País Valencià Acció Cultural del País Valencià i Ajuntaments pel Compromís


Premsa Escola Valenciana
premsa@fev.org / 653189366
www.escolavalenciana.org
L'Escola al Facebook
L'Escola al Tuenti
Escola TV
El Canal d'Escola al youtube

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada